Exkurze do Safari Parku ve Dvoře Králové

Exkurze do Safari Parku ve Dvoře Králové

V našem posledním vyučovacím týdnu školního roku 2018/2019 jsme se dne 25. 6. spolu s 1.BZ a 2.BZ vydali na exkurzi do Safari Parku ve Dvoře Králové. Vzhledem k tomu, že tam budu v srpnu pracovat jako odborný průvodce, jsem se rozhodl, že tím nejlepším způsobem, jak si vše vyzkoušet, bude vzít své spolužáky přímo na „místo budoucího činu“. Pro mě osobně se jedná o skvělou možnost, jak skloubit můj obor Ekologie a životní prostředí s navazující pracovní zkušeností.

Nyní po proběhnuté akci se mi zdá, že se celá ta generálka-exkurze vcelku vydařila, s 1.BZ jsme dokonce viděli dvojici malých lvíčat na první procházce po venkovním výběhu. Na konci vyčerpávajícího dne mě nejvíce překvapili všichni účastníci, kteří mi těsně před odjezdem jako dárek za mé provádění koupili plyšového nosorožce.

Moc tímto všem děkuji za hezky prožitý den a doufám, že se účastníkům opravdu v Safari Parku líbilo. A zároveň zvu všechny, kteří uvažují, že by se chtěli přijet podívat do Dvora Králové na africkou faunu, ať vůbec neváhají, protože takový zážitek opravdu stojí za to!

Petr Klapuch