KURZ kávy „BARISTA“
Hotelový provoz, Kurzy pro žáky

KURZ kávy „BARISTA“

TEORIE

  • Historie kávy, kávový zeměpis
  • Druhy kávy (botanika)
  • Pěstování kávy (země původu, metody zpracování)
  • Teorie přípravy espressa, alternativní metody přípravy kávy

PRAXE

  • nastavení mlýnků -hrubosti a gramáže
  • příprava špičkového espressa
  • degustace několika různých káv z celého světa, arabika vs. robusta, výběrová vs. komoditní káva
  • nácvik šlehání mléčné pěny
  • trénink základních receptů
  • nácvik nalévání mléčné pěny do cappuccina, ukázka techniky „latte art“

Délka kurzu: dva dny, cca 16 hodin
Cena kurzu: 1000 Kč
Certifikát: ano, pro každého studenta

Počet studentů: minimum 18 maximálně 22 osob. Případně lze domluvit individuálně zkrácení na jeden den při menším počtu studentů.
Termín a přihlášky: individuálně s lektorem
Technologie: v režii lektora- dvoupákový kávovar La Marzocco, mlýnek, data projektor
Fotky z kurzů http://barista.rajce.idnes.cz/
Lektor Michal Křižka
http://www.cafeart.cz
http://www.institutkavy.cz/garanti
http://prakul.cz/sefkuchari-a-lektori/michal-krizka
http://www.stream.cz/peklonataliri/684722-peklo-na-taliri-kava

https://www.facebook.com/michal.krizka

Přihlášky se přijímají do naplnění kurzu.  Další informace: Ing. Kateřina Ondráčková (tel. 724 189 271, e-mail: ondrackova@edusum.cz)

Phone: +420 583 301 030
Fax: +420 583 214 912
Střední odborná škola, Šumperk, Zemědělská 3
787 01 Šumperk, Zemědělská 3
Změna vzhledu RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image