Kurz cukrářské technologie na téma restaurační moučníky

Již počtvrté se na naší škole konal cukrářský kurz vedený tou nejpovolanější osobou, paní Pavlínou BERZSIOVOU, prezidentkou Asociace cukrářů České republiky. Kurzu se zúčastnily studentky 1. H, 2.H a 4. D a ve dvou dnech se naučily připravovat spoustu lahodných moučníků. Byly to klasické moučníky v novém podání – mřížkový koláček s jablky a žloutkovou pěnou, meruňkové palačinky s křupavou oplatkou a vanilkovou šlehačkou nebo skořicový dortík s makovým nákypem a vanilkovou pěnou.

Z ovocných dezertů se naučily připravovat krém Panna Cottu s horkým ovocem, vynikající limetkový dezert s pomeranči v karamelu, nebo to byly lehké pěny s různými doplňky: cappuccino pěna se sněhovou čepicí a mandlovým piškotem, křehký komínek s pistáciovou pěnou a sezónním ovocem, tvarohovou pěnu s chutí medové mrkve a rybízovou omáčkou. Nechyběla ani variace malých dortíčků, jako čokoládové brownies s malinami a likérovou omáčkou, pečený tvarohový řez s mandarinkami a ovocným coulies, dortík tiramisu s jahodami.

Všechny restaurační moučníky byly překrásně naaranžované, na což se můžete podívat v naší
fotogalerii.

https://soskostecka.rajce.idnes.cz/Cukrarsky_kurz_2017/Kurz cukrářské technologie na téma restaurační moučníky

Phone: +420 583 301 030
Fax: +420 583 214 912
Střední odborná škola, Šumperk, Zemědělská 3
787 01 Šumperk, Zemědělská 3
Změna vzhledu RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image