Adršpašsko-Broumovsko

Adršpašsko-Broumovsko

V pondělí 5.6.2023 jsem se chystala se spolužačkou Sandrou Lánovou na školní zájezd do Adršpašsko-Bromouvska. Tento zájezd naše třídní firma plánovala pro třídu 1. H už od ledna a konečně došlo k tomu, abychom všichni odjeli.

První den nás čekalo Polsko. Nejprve jsme se porozhlédli po náměstí města, navštívili jsme park a dokonce i Minieuroland a pak už jsme jeli na turistiku do Velké Hejšoviny. Nakonec jsme si prošli lázeňskou kolonádu a poté jsme zamířilii na ubytování do Zděřiny.

Ráno jsme se vzbudili a jeli do Adršpašských skal na turistiku, která ale byla přerušena deštěm. Po rychlé projížďce na loďkách jsme se opět přesunuli, tentokrát do Broumova na exkurzi místního pivovaru a kláštera.

Náš předposlední den se mi líbil nejvíc. Po snídani a zabalení našich kufrů jsme si prošli zámek v Ratibořicích a dokonce i Babiččino údolí, následně jsme jeli na naše další ubytování, a to do Zoo Dvůr Králové. Zoologickou zahradou nás provedl náš bývalý student Petr Klapuch.

A poslední den jsme byli krmit žirafy, my dvě se Sandrou dokonce i hrochy jako dárek k jejím narozeninám, a po rozloučení jsme byli na cestě domů. Naší poslední zastávkou byl Hospital Kuks, kde jsme měli i poslední společný oběd. 

Jsme rádi, že zájezd se vydařil a podle zpětné odezvy se studentům líbil, věříme, že i ten maturitní bude mít úspěch.