Špaldový chléb s pomazánkou z pečené dýně

Špaldový chléb s pomazánkou z pečené dýně

Špaldový chléb:
150g podmáslí175g špaldové mouky1 lžička prášku do pečiva1/4 lžičky soli1/4 lžičky kmínusemínka na posypání (lněná, sezamová, slunečnicová)

Dýňová pomazánka:
200g dýně hokkaido3 stroužky česneku125g tvarohu (riccoty, lučiny nebo jiného čerstvého sýru)sůl, pepř dle chuti

Ozdoba:slunečnicová semínkajarní cibulka nebo pažitka

Postup: Všechny suroviny na chléb smícháme a vypracujeme z nich těsto. Z těsta vytvarujeme chléb a dáme ho na plech s pečícím papírem. Chléb potřeme vodou a posypeme semínky. Na plech přidáme neoloupané stroužky česneku a pokrájenou dýni. Vše pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, po té teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dalších 15 až 20 minut. Po vychladnutí rozmixujeme dýni s oloupaným upečeným česnekem a tvarohem (riccotou, lučinou,…). Dochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť!

Nela Fricová, 4. H